DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu

HEDEF LGS

May

Hedef LGS 2024 projesi kapsamında 6 Mayıs'tan itibaren her gün okulda 1 adet kurumsal deneme  sınavı yapmaktayız. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

May

HEDEF 2024 LGS  kapsamında gerçekleştirilen 9. deneme sınavı sonucunda ilk ona giren öğrencilerele deneme sınavı analizi yapıldı. il bazında okulumuzun durumu ve ogrencilerimizin derslerdeki net ortalamalarının analizi yapılarak öğretmenler ile paylaşıldı. Sınavlarda başarılı olan öğrencilere yönelik tedbirler görüşüldü. Oğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

2024 LGS İÇERİKLİ BİLGİLENDİRMEYE YÖNELİK VELİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Düzenlenen toplantıda okul rehber öğretmeni tarafından "LGS (Liselere Geçiş) Sistemi" içeriği, nasıl uygulandığı ve tercih dönemiyle ilgili velilerimize bilgi verildi. Daha sonra deneme sınavları ve LGS sürecine dair yaptığımız tüm çalışmalar hakkında velilerimiz ile görüşüldü.

6 temel derse giren öğretmenlerimiz tarafından, öğrencilerin branş bazında başarı durumları değerlendirildi. Velilerimizin soruları branş ogretmenlerimiz tarafından cevaplandırıldı.

Toplantının sonunda velilerimiz, öğretmenlerimiz ile de birebir görüşme imkânı buldular.

Katılım sağlayan velilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

2023 KARİYER GÜNLERİ BAŞLIYOR ‍‍

Okulumuzda 4–8 Aralık 2023 tarihleri arasında 7 ve 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik çok amaçlı salonda "Kariyer Günleri" düzenlenecektir.

Meslek Tanıtım Günlerinde öğrencilere farklı meslek gruplarını, o mesleği yapan kişilerin anlatımlarıyla tanıma fırsatı sunularak meslekler konusunda bilinçlenmeleri ve öğrencilerimizin doğru hedefler belirleyerek kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda doğru ve tutarlı tercih yapmalarına yön verecek, Kariye Günleri Söyleşi Programı  gerçekleştirilecektir.

Kariyer Günleri Detaylı Programı

Nis

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerin motivasyonlarini arttırmak ve hedeflerine ulaşmaları amacıyla Okul Rehber Öğretmenlerimiz Suna ÇELİK öğretmenimizin gözetiminde Şehit Halit Gülser Anadolu İmam Hatip  Lisesi ve Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinr gezi düzenlendi. Gezide okulları inceleyen ve gerekli gözlemleri yapan öğrencilerimiz okullarin başarıları, yaptıkları çalışmalar, fiziki imkanlari, sosyal özellikleri ve diğer bölümleri hakkında detaylı bilgi alındı.

Her iki okulun, öğretmenlerine, ogrencilerimize gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

8 SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE "LGS TANITIMI VE SINAVA HAZIRLIK SÜRECİNDE NELER YAPMALIYIM NASIL DAHA BAŞARILI OLABİLİRİM?" SEMİNERİ  8. Sınıf öğrencilerimize LGS ye  hazırlık sürecine destek olmak amacıyla sınav içeriği, merkezi sınavla öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme kapsamında öğrenci alan okullar, hedef belirleme, zamani planlama, stres yönetimi ders çalışma teknikleri gibi konular hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı, öğrencilerimizden gelen sorular cevaplandırıldı.  Ayrıca öğrencilerimizi sınava güdülemek amacıyla kariyer dosyam oluşturulmuş ve LGS çalışma konularını içeren pano oluşturulmuştur.

Ara

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerin motivasyonlarini arttırmak ve hedeflerine ulaşmaları amacıyla Okul Rehber Öğretmenlerimiz Suna ÇELİK ve Türkçe öğretmenimiz Songül BİLEN gözetiminde Halit Gülser Anadolu İmam Hatip  Lisesine gezi düzenlendi. Gezide okulu inceleyen ve gerekli gözlemleri yapan öğrencilerimiz okulun başarıları, yaptıkları çalışmalar, fiziki imkanlari, sosyal özellikleri ve diğer bölümler hakkında detaylı bilgi alındı.

Geçen sene okulumuzdan mezun olup Halit Gülser Anadolu İmam Hatip Lisesini kazanan öğrencilerimiz Zelal Zehra Fidantek, Zeynep Hümeyra Osmanoğlu ve Deniz Akboya okulumuz 8. sınıf öğrencilerimize konuşma yaptı.

ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ÇALIŞMALARIMIZDAN KARELER

Özellikle LGS sınavı olmak üzere test usulü tüm sınavlara hazırlık olması açısından 7. ve 8. sınıf öğrencilerimize yönelik "Etkili Soru Çözümü Nasıl Olmalı" isimli seminerler yapıldı.

Ara

Her denemeden sonra sonuçları öğrencilerimiz ile birlikte değerlendiriyoruz ve ilk üçe giren öğrencilerin isimlerini asıyoruz.

Ara

2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle liselere giriş sınavına hazırlık kapsamında 4. deneme sınavımızı yaptık.

Ara

Rehberlik servisi tarafından 8. Sınıf öğrencilerimize merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile yerel yerleştirme  kapsamında öğrenci alan okullar hakkında bilgilendirme semineri verildi. LGS tanıtımı yapıldı.

Ara

Okulumuz 8. Sınıf Öğrencilerinin Nitelikli Okul Gezisi; Okulumuz 8. sınıf öğrencilerin motivasyonlarini arttırmak ve hedeflerine ulaşmaları amacıyla Okul Rehber Öğretmeni ve İngilizce Öğretmeni Mehmet ORUÇ gözetiminde Cumhuriyet Fen Lisesi ve Rekabet Kurumu Anadolu Lisesine gezi düzenlendi. Gezide okulları inceleyen ve gerekli gözlemleri yapan öğrencilerimiz okulların fiziki imkanlari, laboratuvarlari ve diğer bölümler hakkında bilgiler aldılar.